ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

 ΥΛΙΚΑ

 

2 κιλά & κάτι, αλεύρι AGRA Γ.Ο.Χ.

1 κιλό ΦΥΤΙΝΗ

2½ ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

½ ποτήρι κονιάκ

4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι σόδα

αβγό, για άλειμμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Δουλεύουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κονιάκ για να διαλυθούν και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.

Κανονίζουμε την ζύμη να είναι μάλλον μαλακή (όσο αλεύρι σηκώσει)

και πλάθουμε κουλουράκια μικρού μεγέθους σε διάφορα σχήματα.

Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνουμε στον φούρνο, σε θερμοκρασία 180ο – 200ο C.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή η ζύμη είναι πολύ τραγανή, μπορούμε με την ίδια συνταγή να φτιάχνουμε, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους,

μπισκοτάκια για τον καφέ, απλώνοντας τη ζύμη σε φύλλο πάχους 6-7χιλ. και κόβοντάς τη με φορμάκια σε διάφορα σχήματα.

Φυσικά, θα τα ψήσουμε λιγότερη ώρα.

 

Καλή Επιτυχία!